Daca ati cumparat vreodata telefoane cu sistem de operare Android din China, au fost sanse foarte mari ca acel telefon sa fie fara serviciile Google, sau sa fi fost instalate dupa deschidere. Practic toate serviciile Google sunt interzise in China, astfel producatorii de telefoane mobile isi vand device-urile dedicate pietei din China fara serviciile Google instalate.

Daca cumparai un astfel de dispozitiv puteai descarca foarte usor aplicatiile Google cand telefonul nu mai era in China sau printr-un VPN. Totusi se pare ca Xiaomi a oprit aceasta posibilitate pentru telefoanele dedicate pietei din China, asa ca daca ati cumparat un Mi 11, Mi 10 Ultra, Redmi K30 Ultra sau alt telefon Xiaomi dedicat pietei interne (China) va trebui sa folositi alte metode pentru a instala serviciile Google, la fel cum este in cazul telefoanelor Huawei care nu mai au GMS.

Cel mai probabil masura luata de Xiaomi a fost sa opreasca o parte din utilizatori din tarile occidentale sa cumpere modele mai ieftine din China, practic obligandu-i sa cumpere modelul dedicat pietei locale.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook