Cei de la Xiaomi au un plan indraznet de a lansa mai multe telefoane cu 5G anul urmator, aproximativ zece. Device-urile nu vor fi toate flagship-uri, unele fiind midrange-uri, caci compania se teme ca piata de telefoane 4G sa nu fie competitiva in 2020.

CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, a dezvaluit planurile pentru 2020 la Conferinta Mondiala a Internetului din Wuzhen, China, unde a si transmis un mesaj de urgentare catre firmele de telefonie pentru a urgenta expansiunea retelei 5G. Mai mult de atat, si-a exprimat ingrijorea, afirmand ca “oamenii din industrie se tem ca modelele 4G nu se vor vinde anul urmator”.

Vanzarile Xiaomi in China au scazut constant in ultima vreme, in semestrul 2 din 2019 Xiaomi a avut 11.8& din vanzarile de pe piata interna, scazand de la 13.9% in aceeasi perioada a anului precedent. In prezent, modelul Xiaomi Mi 9 Pro 5G este un model bine vandut, insa producatorul nu poate sa faca fata cererii.

Un lucru interesant, totusi, utilizatorii, dintr-o forma de patriotism, au facut trecerea catre modelele produse de Huawei, ca raspuns la razboiul dintre China si America. Cu toace acestea, Xiaomi au raportat o crestere continua in Europa, impartind 9.5% din aceasta piata, comparativ cu 6.5% anul trecut, plasand compania pe locul brand-urilor cu cea mai rapida crestere pe piata de telefoane.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook