YouTube intra cu versiunea beta a YouTube Shorts in Romania. Lansat prima data in septembrie 2020, serviciul a fost extins in 26 de tari la inceput, iar acum va fi disponibil in peste 100 de tari, incluzand si Romania.

Youtube Shorts include o camera pentru combinarea mai multor decupaje video, posibilitatea de a inregistra muzica si de a alege setari de viteza de redare. Shorts vine intr-un timp in care platformele concureaza intre ele pentru a atrage tinerii creatori si influencerii cu un numar foarte mare de urmaritori generand castiguri atat pentru YouTube cat si pentru creatori, prin filmarea si crearea unor scenete scurte de comedie, rutine de dans, how to etc.

TikTok a lansat tendinta clipurilor video scurte si a fost rapid copiat de alte companii prin aplicatiile lor, Reels de la Instagram, platforma detinuta de Facebook, Spotlight de la Snapchat si Shorts de la YouTube.

YouTube a anuntat ca au un fond de 100 milioane de dolari din care vor plati lunar mii de creatori ale caror videoclipuri de pe Shorts atrag cele mai multe vizualizari.

Odata cu extinderea in peste 100 de tari, se lanseaza si un nou set de functii:

  • Adaugare text in anumite momente din videoclip
  • Subtitrare automata in videoclip
  • Inregistrare pana la 60 de secunde cu camera Shorts
  • Filtre de baza pentru corectia culorilor, urmand sa se lanseze mai multe filtre in viitor

„Vrem sa fie usor si distractiv sa creezi videoclipuri scurte. Pe masura ce dezvoltam Shorts impreuna cu creatorii si artistii nstri, vom adauga mai multe functii pe care sa le testeze utilizatorii” a spus Todd Sherman, Manager global de produs pentru YouTube Shorts.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook