YouTube Ads reprezinta cea mai populara si cunoscuta metoda de monetizare pe YouTube, constand in reclame afisate pe platforma, insa frecventa reclamelor de pe YouTube devine suparatoare pentru cei mai multi, indeosebi cand inaintea clipului apar doua reclame sau atunci cand – chiar in timpul clipului – intra reclama si ai de asteptat pana se termina, in cazul acelora care nu se pot inchide dupa 5 secunde.

Pentru cei care nu stiu, YouTube ofera subscriptii Premium la pretul de 39 lei/luna, incluzand functionalitati precum lipsa reclamelor, acces complet la YouTube Originals, Youtube Music Premium, descarcari offline, cat si redarea clipurilor in background cu telefonul inchis. Acest tip de subscriptie este utila in special pentru acei utilizatori care urmaresc clipuri pe platforma si asculta muzica in YouTube Music, dar nu este ideala pentru cei care detin o alta subscriptie la platforme care ofera servicii de streaming de muzica, cum ar fi Spotify sau Apple Music.

Potrivit unor zvonuri recente aparute in mediul online, YouTube teseaza acum un astfel de plan in anumite regiuni. Acest plan de subscriptie prin care se pot urmari clipuri fara reclame se numeste YouTube Premium Lite si nu include alte functionalitati precum descarcari offline, YouTube Music Premium sau redare in background. Tarile in care se testeaza noua subscriptie sunt Belgia, Luxemburg, Olanda, Danemarca, Finlanda, Norvegia si Suedia.

Noul plan YouTube Premium Lite este disponibil pe platformele desktop, Android, iOS, smart TV-uri, consola si YouTube Kids. La un pret cu peste jumatate mai mic fata de YouTube Premium, acesta ofera un sfert din beneficiile celui din urma, nefiind atat de atractiv, insa pentru ca este in faza experimentala, compania ar putea adauga si alte beneficii bazate pe feedback-ul utilizatorilor.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook